Henk Haaijema
Coaching & Supervisie

Hoe hebben anderen mijn coaching, supervisie en begeleiding ervaren?

Jasmijn (Student Social Work) "Henk Haaijema heeft mij individueel begeleid als supervisor. Zijn supervisiebijeenkomsten waren ontzettend leerzaam. Henk creëerde een veilige omgeving waarin ik me onvoorwaardelijk geaccepteerd voelde. Zijn inzichtvolle vragen lieten me dieper nadenken over mijn handelen en keuzes. Hij ondersteunde me ook tijdens moeilijke gebeurtenissen in mijn leven. Ik ben zeer tevreden met de nieuwe inzichten die ik dankzij Henk heb opgedaan. Ik kijk met dankbaarheid en tevredenheid terug op de supervisiebijeenkomsten. Ik beveel Henk Haaijema ten zeerste aan als supervisor".

Laura (Docent opleiding Onderwijsassistent) "Henk zijn kracht zit in het contact maken met wie jij bent en wilt zijn. Daarnaast voel je, je gehoord en gezien. Achter je woorden wordt soms meer gezegd dan dat je door hebt. En juist daar legt Henk dan het accent op. In het coaching-traject wordt je uitgedaagd op kleine stappen naar verandering te zetten. En je hebt zelf de regie over de stappen. In reflecties blik je samen met Henk terug op de gemaakte stappen. Een aanrader voor een coach-traject als je toe bent om het niet meer alleen te willen doen. Klaar om ander gedrag in te willen zetten en oude patronen te willen doorbreken"!

Denisa (Ervaringsdeskundig Docent Maatschappelijke Zorg) "Waar anderen stoppen, gaat Henk door en weet hierdoor de muren te doorbreken die oude patronen en denkwijzen in stand houden. De supervisie-bijeenkomsten en individuele coaching sessies hebben niet mij niet alleen persoonlijk veel opgeleverd, maar hebben ook een positieve bijdrage geleverd aan mijn team. Het feit dat Henk zelf een hartstikke mooi mens is die zichzelf met passie (en een gezonde dosis humor) inzet om anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen, is een mooi extraatje. Iedereen zou "Coaching en Supervisie met Henk" op zijn bucket list moeten hebben staan. Het is absoluut een unieke life-changing ervaring"!

Hanneke (Coördinator Gehandicaptenzorg en Docent Maatschappelijke Zorg)
"Passie voor het vak, dat straalt Henk uit. Ik heb ervaren dat hij oprecht geïnteresseerd is, positief, eerlijk en geduldig. Het stellen van reflecterende vragen, doorvragen en soms confronterende vragen is een grote kracht van hem. Het heeft mij tot denken gezet en gezorgd dat ik keuzes heb gemaakt. Henk zorgt ervoor dat je net de laatste stap durft te nemen door het vertrouwen wat hij in je heeft. Het coachtraject heeft mij o.a. inzicht geven in mijn (gedrags) patronen en kwaliteiten. Als coach is Henk stimulerend, neemt je serieus en heeft geen oordeel. Henk heeft veel kennis en ervaring met diverse coachtechnieken en sluit goed aan bij jouw wensen en behoeften. Hij neemt uitgebreid de tijd om te ontdekken wat bij jou past. Er is ruimte voor humor, groei en kwetsbaarheid. Bedankt voor het mooie coachtraject"!

Joyce (Persoonlijk begeleider Gehandicaptenzorg) "Henk is 3 jaar lang mijn mentor geweest. Hij is zelfverzekerd, eerlijk, en oprecht. Henk zijn kwaliteiten zijn communicatie technieken en reflectiemethoden. Het liefst onder in de ijsberg. Dit is soms confronterend maar echt nodig om tot zelfinzicht te komen. Dankzij Henk zijn manier van les geven en coaching heb ik een sterke persoonlijke groei doorstaan. Denk hierbij aan zelfvertrouwen, persoonlijk inzicht, en het stellen van grenzen. Dit alles tezamen maken Henk een goede coach. Het was een leuke en leerzame tijd".

Miranda (Persoonlijk begeleider Verslavingszorg) "Gecoacht worden door Henk heeft mij vele inzichten gegeven. Het heeft mij stil durven staan bij mij zelf. Open durven staan voor de ander en bovenal heb ik mijn grenzen durven aangeven. Ik ervaar nu meer rust in mijn werk dan ooit tevoren".

Marieke (Persoonlijk begeleider Maatschappelijke Zorg) "Henk is een fijne, oprechte en gevoelige man en coach. Hij heeft zeker een 6e zintuig hiervoor en kijkt dwars door je heen, maar ziet jou tegelijkertijd. Ik heb een poosje met hem gewerkt en les van hem gehad, voor Henk deed je altijd net even beter je best. Dat respect dwingt hij op de een of andere manier bij je af, dat heeft hij. Een topper die ook van humor houdt en je gevoelige snaar weet te raken..".

Emmy Zwarts (Eigenaar dagbesteding, SKJ registratie) "Henk is een professionele, bekwame supervisor. Henk creëert een rustige en ontspannende sfeer wat er voor zorgt dat je je voldoende vertrouwd en op je gemak voelt om tot reflecteren en nieuwe inzichten te komen. Henk denkt mee en is flexibel".

Anita (Woonbegeleider Jeugdzorg) "Henk Haaijema is de afgelopen drie jaren mijn slb'er geweest tijden mijn twee opleidingen. Henk is een professional met enorm veel visie op individuen. Ook het in eigen kracht zetten bij een ieder onder zijn hoede doet hij dan ook met veel en energie en doorzettingskracht. Dit soms zelfs ten koste van zichzelf. Persoonlijk heeft hij mij waar nodig was de drijfveer gegeven om door te zetten en dit heeft mij mede gebracht tot waar ik nu sta. Zelf een professional met een mooie stabiele toekomst! En daar zal ik hem altijd dankbaar voor blijven".

Heidi (MBO docent Matschappelijke Zorg) "Coaching door Henk is verfrissend, hij is doortastend en laat je een spiegel zien om je eigen inzicht te vergroten. Zijn vragen laten nieuwe gedachten groeien. Als zaadjes die soms eerst door een laag weerstand moeten om van daaruit te bloeien naar een nog breder kleurenpalet. Vertrouwen en verbinden dat is een sleutel voor het openen van een nieuwe deur".

Yoshi (Student Social Work) "Dankzij Henk heb ik grote stappen gezet naar het worden van een echte professional." 

Janny (Manager ouderenzorg) "Je hebt voor mij als anker gefungeerd terwijl mijn situatie zich in een achtbaan bevond. Het traject wat ik met je ben in gestapt, maakte dat ik af en toe even kon stilstaan om helder te krijgen wat ik voel, wat ik doe en waar ik naar toe wil. Het heeft gemaakt dat ik uit de strijd ben gebleven en feitelijkheden heb kunnen scheiden van blinde paniek en ad hoc acties. Het was een super fijn traject van gesprekken en verdieping. Met respect kijk is terug op de situationele aanpak die jij weet te hanteren. Je werkwijze paste naadloos bij wat ik nodig had. Super bedankt !"

Merijn (Student Social Work) "Ik merk dat ik mijn reflecties flink heb kunnen verbeteren door de tips die Henk mij gaf. Doordat ik het gevoel had dat ik alles kon bespreken tijdens onze supervisie, ben ik altijd met plezier naar onze bijeenkomsten gegaan. Ik denk dat we het niet beter hadden kunnen treffen met Henk als onze supervisiebegeleider!" - Merijn, deelnemer supervisie

Robert (Coördinator gehandicaptenzorg en docent in opleiding) "Henk heeft mij letterlijk weer in beweging gezet. Door op een prettige directe manier vragen te stellen en soms ook een spiegel voor te houden en het proces te duiden waar ik in zat".

René (Ervaringsdeskundig docent) "Henk heeft mij gecoacht om te werken aan een beter zelfbeeld en om in mijn persoonlijke ontwikkeling te kunnen groeien. Henk heeft de kwaliteit om prachtige reflecterende vragen te stellen en door te vragen over lastige en gevoelige onderwerpen. De kracht van Henk is voor mij zijn openheid en eigen kwetsbaarheid die hij laat zien, hierdoor voelde ik mij bij hem snel veilig en durfde mij makkelijker kwetsbaar op te stellen. Henk is niet bang om moeilijke vragen te stellen om naar de kern te gaan. Sociaal wenselijke antwoorden zijn niet aan Henk besteed, echtheid, daar gaat het bij hem om. Ik heb enorm veel gehad aan de coaching van Henk, door zijn coaching heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen van een erg onzeker persoon naar een veel krachtiger persoon die weet dat heel veel wél kan, ik verbaas nog steeds mijzelf.
Henk is een erg fijne, lieve, recht door zee coach die mij heeft geleerd om anders naar mijzelf en anderen te kijken. Mede dankzij zijn coaching sta ik nu beter in mijn leven dan ooit tevoren. Natuurlijk, dit heb ik zelf gedaan. Maar met de coaching van Henk hierbij heb ik stappen durven maken die ik anders niet had gemaakt.
Ik ben Henk mijn leven lang dankbaar voor wat hij voor mij heeft betekent. Ik gun iedereen een coach als Henk".

Koen (Student Social Work) "Henk zorgde voor een laagdrempelige, ontspannen en open sfeer tijdens supervisie. Hierdoor durfden wij ons allemaal kwetsbaar op te stellen. Dit heeft er voor gezorgd dat we optimaal aan onze doelen konden werken." 

Yoshi (Student Social Work) "Henk stelt goede reflectieve vragen en zet je echt aan het denken." 


Deze tekst past u aan door erop te klikken.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn